Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

2010:

Szeptember 14-ére virradóra a művház környékéről ellopták a csatorna fedeleket valamint az esővíz elvezető rácsait...

Ismét...A választásokra ideiglenesen kitett magyar zászlót , amely kellő magasságban a tetőre volt kitéve, az ablakba felállva és onnan felugorva letépték és ellopták. A leeső zászlórúd a friss festést is megsértette. Természetesen az elkövetőknek nyoma sincsen. Ha valaki bármilyen információval tud szolgálni, hogy április 25-én éjszaka látott fiatalokat a művház környékén az kérem jelezze felénk!!!

 

A vandálok nem tétlenkednek! Az orvosi rendelő mellett és a művház előtt elültetett tujákból többet is kihúztak. Szerencsére nem vitték el őket így vissza lettek ültetve. A művház szigetelését több helyen megrongálták, melyekről a "felújítások" menüpontban fényképek is láthatóak "vandálok" névvel.

Érdemes lenne esténként szemmel tartani a falu központját és a renitenseket fülön csípni, mert biztos vagyok benne, hogy ugyanaz a 2-3 ember csinálja a rongálásokat a faluban. Itt a jó idő és ők is mozgolódnak.

Sajnos eljött ez a nap is...: Március 15-ére virradóra betörtek a művelődési házba. Szerencsére semmit sem vittek el! A szomszédos óvodából azonban jelentős mennyiségű élelmiszert vittek magukkal a behatolók és tönkretettek 3 ajtót is. A hátsó gazdasági bejáratot feszítették fel és az épületben található ládákat megpakolva vitték el az élelmiszer készlet nagy részét. A helyszínelés megtörtént, várjuk az eredményét.

 

 Megkezdődött a művelődési ház felújítása. Jelenleg a külső szigetelés valamint az ajtók- ablakok cseréje történik. A képgalériában nyomon követhetőek a felújítási folyamatok.

_________________________________________________________________________

 

2009:

Július 18.-án szombat reggel 10.00 órától VIII. Herédi Hétvége, Regionális Népdalkör találkozó (helyszín:Művelődési ház)

Fellépők: Herédi Népdalkör, Kürt (szlovákia), Csömör, Lőrinci, Hort, Nyékládháza, Kartal, Karácsond, Tard, Csécse, Gyöngyöshalász, Galgahévíz, Lőrinci Pitypang tánc csoport, Görömböly, Herédi Férfiak

 

___________________________________________________________________________

A könyvtárban található polcok legfelső szintjén szeretnék  egy állandó jellegű kiállítást készíteni. Várok a kiállításhoz a község lakóitól régi tárgyakat. Lehet az edény, tányér, vasaló, kosár...stb, amiket önök is el tudnának képzelni egy kiállítás keretében.

Előre is köszönöm!

______________________________________________________

Gyál számítástechnika - Számítógép telepítés - Számítógép üzemeltetés - Számítógép karbantartás - Számítástechnika kellékanyag forgalmazás - Számítógép hálózatépítés - Számítástechnika vállalkozásHa van olyan középkorú vagy idősebb ismerősöd, akiről tudod, hogy szeretne többet tudni a számítógép használatáról, akkor említsd meg, hogy április végétől a művházban segítünk  neki heti egy alkalmat igénylő oktatás keretében, hogy könnyebben igazodjon el a számítógép mindennapi használatának rejtelmeiben.

Érdeklődjön nyitvatartási órákban a művházban! 

 

_________________________________________________________

 

 

A tegnapi falugyűlésen elhangzott javaslatot követően érdeklődtem a környező települések intézményvezetőinél a NAVA népszerűsségéről és az érdeklődésről a NAVA iránt, pld. Lőrinciben 2006 júliusa óta 2 főt érdekelt ez a fajta szolgáltatás. Megtörtént az intézményünk regisztrációja a NAVA-pont hálózaton.Az adatok ellenőrzése után a NAVA-pont adminisztráció eljuttatja számomra a regisztráció érvényesítéséhez szükséges nyilatkozatot, majd a  nyilatkozat aláírását követően elkészül az intézmény hozzáférése.

MI is a NAVA?

- A NAVA,  a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum, amely az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti, tárolja, feldolgozza, és az így létrejövő adatbázisban keresési és megtekintési lehetőséget biztosít. A NAVA katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban az archivált műsorok egy részének megtekintésére csak az úgynevezett NAVA-pontokban (közöttük rövidesen nálunk is) van lehetőség. Ezt a szolgáltatást a NAVA-pont hozzáférést biztosító intézmények látogatói ingyenesen használhatják.

- az m1, az m2, a Duna Tv, az RTL Klub, TV2 valamint a Magyar Rádió 3 csatornájának a  2006. január 1. óta sugárzott magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait találja meg. 

 

 • 100 magyar játékfilm - a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1941-1981
 • Magyar Világhíradók - a Magyar Nemzeti Filmarchívum gyűjteménye 1931-1943 közötti időszakból
 • Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei 1955-1985-ből
 • Mediawave fesztiválfilmek

   

 • Mindentudás Egyeteme előadások 2002-2006-ból

  Részletekről a nyilatkozat aláírását követően.

   

  ___________________________________________________ 

  Elkészült az új és korszerű hangosítás a nagyteremben!!!

   

  Nagy öröm ez, hiszen mindíg is gondot okozott a rendezvényeken nem megfelelő technikai háttér. A színpadon 3 térmikrofon biztosítja majd a megfelelő hangosítást többek között az óvoda és az iskola előadásain. Megfelelően elhelyezett hangfalak és controll ládák pedig az előadóknak lesznek segítségükre. Új erősítők és keverő pult is beépítésre kerültek a hangosító szekrénybe. Reményeink szerint ezzel a technikai háttérrel bármilyen előadásnak és rendezvénynek megfelelő helye lesz a művelődési ház.

  2008.11.12.

 •  

   

 •  

   

 •  

   

 •  

   

 •  

   

 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •